Lovački kruh za savršeni sandwich

Rabske kiflice od oraha - za prste polizat

Okusite rabsku tradiciju

Najfinija orahnjača po receptu naših baka

Domaći miješani keksi uz čaj su nezamjenjivi

O nama

 

Kiflić – ljubav prema pekarskim i slastičarskim proizvodima koja traje i danas.

Poduzeće  Kiflić d.o.o. osnovano je 1994. godine na otoku Rabu.  Glavne djelatnosti društva su pekarstvo, slastičarstvo i trgovina. Proizvodnja je započela u privatnoj obiteljskoj kući sa četiri zaposlenika i sve do 2000. godine cjelokupna proizvodnja bila je orijentirana na veleprodaju. Od 2003. godine proizvodnja djeluje iz novog proizvodnog pogona, te danas sa svoja četiri vlastita prodajna mjesta u ljetnim mjesecima broji više od 30 zaposlenih. Poduzeće nastoji svojim inovacijama pridonijeti zadovoljstvu kupaca, te tako šireći svoju paletu proizvoda danas broji  više od 150 pekarsko - slastičarskih proizvoda.

Kiflić je danas poznati rabski proizvođač brendiranih pekarsko – slastičarskih proizvoda ( kruhovi - bavarski punozrnati, lovački , lovački vital, bio suncokret, bio buća, te slastice - rabski svadbeni kolači, rabska orahnjača, rabska makovnjača, rabski medenjaci, rabske kiflice),te specijalist za tradicionalnu delikatesu Rabsku tortu. Predstavio ju je svojim turistima još 1994. godine, te je kasnije prezentirao na većim svjetskim sajmovima diljem svijeta, te kroz daljnju promidžbu otoka i tradicionalnu gastro ponudu otoka danas vrlo popularna. Naša Rabska torta ponosno nosi oznaku hrvatski otočni proizvod, koja nam je dodijeljena od strane Ministarstva mora, prometa i infrastukture.

 

O Rabu

Otok Rab se nalazi u kvarnerkoj otočnoj skupini, te ima tzv. jadranski tip mediteranske klime s ugodnim toplim ljetima i blagim zimama. Rab ima bogatu povijest u kojoj se ističu mnoge znamenite ličnosti. Otok su

naselili Iliri 350. godine prije Krista, a u 1. stoljeću Rab je postao rimski municipij koji se razvio u važno središte na istočnoj obali Jadrana pod nazivom Felix Arba (Arb je ilirska riječ koja znači šumovit, mračan, zelen). Njegov uspon započeo je u drugoj polovici 11. stoljeća i trajao sve do 13. stoljeća, kada je bio pod upravom hrvatskih vladara i Mletačke Republike u obliku slobodne jadranske komune. U 15. stoljeću prodan je Mlecima, pod čijom je vlašću ostao sve do 1798. godine i dolaska Napoleona.

Kao višestruki dobitnik priznanja za najbolje turističko mjesto na Jadranu, grad Rab smješten je na uskom jezičcu zemlje okruženom drevnim zidinama. Prepoznatljivu vizuru staroga grada čine četiri zvonika, s kojima Rab nalikuje jedrenjaku s četiri jarbola: to su zvonici katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije, crkve sv. Ivana Evanđelista (smješten pored ruševina crkve), crkve sv. Andrije Apostola i crkve sv. Justine. Malo dalje prema unutrašnjosti nalazi se prekrasan park Komrčar s brojnim stazama koje vijugaju oko šumovitih brežuljaka i spuštaju se sve do rapskih plaža.
Zaštitniku Raba, sv. Kristoforu, pridaje se zasluga za spašavanje otoka od napadača, a njegova se lubanja čuva u relikvijaru katedrale.

 

O Rabskoj torti

Rabska torta danas je najoriginalniji suvenir otoka Raba.

Svoju posebnost zahvaljuje receptu i vještini izrade koji su se stoljećima čuvali u tajnosti, te primorskom burnom kraju koji svojim nesebičnim suncem daje jedinstven okus bademu i miris limunu. Čaroban spoj sastojaka obogaćen likerom Maraskino čini Rabsku tortu izvornom delicijom. Prema legendi prvi put poslužena je 1177. godine papi Aleksandu III prilikom blagoslova rabske katedrale. Međutim svoju renesansu doživjela je početkom XV stoljeća dolaskom venecijanske vlasti kada se posluživala kao specijalitet u kućama bogatih rabskih patricija. Tajnu ovog recepta i umijeće izrade kao dragocjenost nasljeđa sačuvale su časne sestre samostana sv. Antuna Padovanskog i benediktinke samostana sv. Andrije. Rabska torta danas je poznata diljem svijeta, jer osebujnošću okusa i mirisa plijeni pažnju sladokusaca. Zasladite svoje nepce ovom neodoljivom delicijom, te neka Rabska torta progovori i Vašim jezikom.

Naša ljubav prema pekarstvu i slastičarstvu traje i danas. Uspješno pratimo zahtjeve svojih klijenata i kupaca u pogledu kvalitete i raznolikosti asortimana, osmišljavamo, a uz pomoć suvremene tehnologije i inovacija u proizvodnji proizvodimo i sve zahtjevnijem tržištu nudimo nove pekarske i slastičarske proizvode.
Svojevrsna kruna naše ljubavi prema ovom poslu tradicionalne su rabske slastice iz naše ponude koje nose etiketu ‘’Hrvatski otočni proizvod’’ te pakirane specijalne vrste kruha.

Hrvatski otočni proizvodZahvalnice